Zimovanje popotnikov in popotnic!

Od 17. - 19. marca smo se popotniki in popotnice odpravili na težko pričakovano 'zimovanje'. :)

Petek , 17.3.2017

V petek smo se ob 18h manjša skupina članov PP zbrali v Železnikih pred cerkvijo in odšli z avtobusom v Škofjo Loko. Tam nas je čakal kombi in še dva naša člana. S kombijem smo se najprej odpeljali do trgovine, kjer smo kupili vse potrebno za naše zimovanje. Nato pa smo se ustavili še v Preski pri Medvodah, kjer smo obiskali tamkajšnjega župnika, našega nekdanjega duhovnega asistenta, Jureta Koželja. Nato smo pot nadaljevali proti sv. Katarini. Ko smo prispeli smo se raztovorili in si začeli kuhati večerjo in po njej smo se šli družabne igre. Spat smo šli pozno v noč.

Stanko Rovtar

 Sobota, 18.3.2017

V soboto smo se zbudili po naši prvi noči na taboru. Nekateri smo šli zjutraj ob 7h na jutranji tek, medtem ko so drugi še spali. Ob 8:00 smo se vsi zbrali pred župniščem in šli na bližnji hrib na telovadbo. Ko smo prišli nazaj, smo si pripravili zajtrk, po njem pa je sledil pogovor o naših preteklih dogodkih in srečanjih. Ker se je zunaj še dodobra ogrelo, smo se odpravili ven, nižje do vasice na igrišče. Tam smo posneli video za Lucijin rojstni dan in se na igrišču šli zabavno igro številk. Potem smo šli nazaj v župnišče in načrtovali dogodke, ki nas čakajo v prihodnosti. Nato so se strarejši pp-jevci spomnili, da mlajši še nimamo krsta, zato smo morali za uvod pripraviti kosilo. Po kosilu smo imeli prosto, preostalo popoldne pa smo izkoristili za pogovor o ciljih, ki jih kot klan želimo doseči in se osredotočali na listino in ime klana. Proti večeru smo se odločili, da se odpravimo na Jesterbenk, ki je hrib na katerega smo nekateri zjutraj že tekli. Ob vračanju smo se odločali, ali bi kurili ogenj ali ne. Odločitev je padla, da zaradi presuhih tal in vetra žal ne bo šlo. Ko smo prispeli do župnišča, smo se šli še zabavno nočno igro z lučkami, nato pa smo si pripravili zasluženo večerjo. Po večerji je sledil krst. Starejši PP-jevci so nam pripravili zanimiv program, ki je vključeval pantomimo in kviz. Nazadnje so nas vse slovesno sprejeli medse in uradno smo postali del klana. Dan je prišel h koncu, zato smo se umirili in ob prižgani svečki prisluhnili Križevemu potu, ki nam ga je pripravila voditeljica. Nazadnje smo zapeli še Angelčka in eden za drugim popadali spat.

Matic Megušar

Nedelja, 19.3.2017

V nedeljo smo se zbudili okrog osmih, čeprav nas je večina zaradi vseh budilk, ki so zvonile, vstalo že prej. Fantje so pred mašo odšli še na jutranji tek. Nato smo se odpravili v cerkev, kjer smo najprej malo peli, zatem pa je sledila sv. maša. Po maši smo se že lačni odpravili na zajtrk, da smo si nabrali moči za čez dan. Ker smo sobotni dan namenili razmisleku o našem klanu in naši skupini, smo danes čas namenili razmisleku o sebi. Imeli smo puščavo, kjer smo razmišljali o sebi in Bogu ter o naših pričakovnjih, željah, upanju ... ter vse to zapisali na list in zapečatili. Pismo bo vsak shranil pri sebi doma in ga odprl čez 5 let. Nato pa smo si skuhali še kosilo, počistili naše stanovanje in se s kombijem odpeljali proti Železnikom.

Lea Luznar

Objavljeno v Objave sl, Steg, Za starše

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.