Volčiči in volkuljice

 

8 – 10 let = volčiči in volkuljice
Združujejo se v krdelu. Vzgoja poteka preko ročnih spretnosti, igre, medsebojne pomoči, življenja v naravi, zgodb iz Knjige o džungli (Rudyard Kipling), džungelske postave, spodbujanja prijateljstva in medsebojne pomoči.

Volčiči in volkuljice gremo skupaj na lov v veliko in skrivnostno džunglo.

Geslo: Kar najbolje!

 

Molitev VV

Gospod,
naj Te srečam v vsakem jutru in večeru,
v vetru in soncu, sredi trat in studencev, gozdov in planin.
Naj Te ljubim v vsakem človeku
in Ti ostanem zvest vsvojih dolžnostih.

 

Liki iz džungle

Sivi volk Akela je voditelj krdela, ki s svojo modrostjo in znanjem vodi krdelo skozi vse nevarnosti. Akela v veji VV simbolizira modrost, avtoriteto in voditeljstvo.

Črni panter Bagira se že od vsega začetka zavzame za človeškega mladiča Mavglija in zanj zastavi svojo besedo. Bagira Mavglija uči preživetja v džungli in skrbi za njegov telesni razvoj. V veji VV Bagira skrbi za telesno pripravljenost, iznajdljivost in igro.

Stari medved Balu je učitelj džungelske postave vsem volčičem in volkuljicam, je Mavglijev mentor in prijatelj. V krdelu Balu simbolizira duhovnost in spoštovanje.

Džungelsi ptič Čil je škarnik, ki skrbi za novice v džungli in opozarja na nevarnost.

Kača Kaja pomaga Mavgliju razrešiti marsikatero uganko, je zelo pretkana in polna vsakovrstnih idej. V krdelu Kaja skrbi za ročne spretnosti, ki jih volčiči potrebujejo v vsakodnevnem življenju.

Želva U je prijateljica in družabnica volčičem, skrbi za dobro voljo v krdelu, velikokrat pa tudi pokaže volčičem kje se skriva kaj sladkega za pod zob.

Netopir Mang, pride na plano ponoči, s svojim dobrim sluhom prvzame Čilove naloge in tako skrbi, da se Mavgliju in volčičem tudi ko pade mrak nič ne zgodi.

 

Voditelji veje VV

Tina Nastran: 041 590 742

Zala Prevc: 068 126 258

Klara Šubic: 

Luka Kokalj: 041 817 432