Salzburg - PP zimovanje

Od 11.3 do 13.3 smo poptnice in poptniki iz Železnikov odšli na zimski tabor v mesto Salzburg.

V petek 11.3. smo se PP-jevci odpravili na tabor v Salzburg. Ob 15h smo se dobili na železniški postaji v Ljubljani in se skupaj odpravili na vlak, na katerega se nam je v Kranju pridružil še Luka, na Jesenicah pa Vesna in Neža. Ko smo prispeli na cilj, smo se z avtobusom odpeljali do naše hiške, kjer smo si skuhali našo tradicionalno jed-makarone. Kasneje so se nam pridružili tamkajšnji skavti,s katerimi smo se šli nekaj bansov, se malo pogovarjali, naučili pa so nas tudi novo igro ˝štempen špil˝ od katere so nas še naslednji dan bolele roke. Spali smo v bolj majhni sobici v katero smo se komaj vsi zbasali.

V soboto smo zjutraj najprej pozajtrkovali, nato pa smo se odpravili v center Salzburga kjer smo imeli orientacijo. Ogledali smo si nekaj znamenitosti Salzburga, se vmes še malo izgubili in seveda povsod naredili tudi kakšen selfi. Sledilo je kosilo, za katerim smo se odpravili do gradu kjer smo videli prelep razgled nad Salzburg. Vmes smo se ustavili pri cerkvi, kjer se nam je naš voditelj Jan izmislil zgodbo o sv. Rabarbari od katere naj bi bila ta cerkev, mi pa smo mu seveda vsi verjeli. Na vrhu smo imeli nekaj časa zase, za razmišljanje o naših ciljih itd., nato pa smo se odpravili nazaj do naše hiške, kjer smo si skuhali torteline s smetanovo omako. Po večerji je Luka imel krst za katerega smo mu pripravili skrivnostni napitek in nekaj nalog, vmes pa nam je še malo zaplesal z njegovo soplesalko. Za tem smo se igrali še activity, nato pa odšli spat. Jan nam je za lahko noč povedal še nadaljevanje zgodbice o sv. Rabarbari.

V nedeljo smo zjutraj vse pospravili in imeli zajtrk, nato pa smo se odpravili k sveti maši, pri kateri nismo nič razumeli. Po maši pa smo imeli za malico preste, rogljičke in pomarančni sok, za tem pa smo si ogledali red bullov muzej. S tem se je naš ogled Salzburga končal. Z avtobusom smo odšli do centra kjer smo imeli še kosilo, nekateri so odšli jest v bosna grill, ostali pa v mcdonald, nato pa smo odšli na vlak, ki nas je odpeljal domov.

Objavljeno v Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.