Praznovanje 20. letnice

V petek 25. in soboto 26. aprila smo skavti zavzeli travnik zraven pokopališča v Železnikih. Praznovali smo namreč 20 let ustanovitve.

V petek smo najprej postavili pravi tabor s šotori, jamborom in vhodom. Nato smo se razdelili po vejah. Volčiči smo krasili torto, za sobotno praznovanje, izvidniki in vodnice so dokazovali svoje znanje o veščinah in si tako zagotovili možnost sodelovanja na obljubah, popotniki pa so bili prav tako kuharsko navdahnjeni in so naredili tiramisu. Večer smo preživeli po skavtsko ob tabornem ognju.

V soboto smo si v dopoldanski igri prislužili stegov našitek, popoldan pa so se nam na fotoorientaciji pridružili starši in nekdanji skavtski voditelji z družinami. Pri orientaciji je zmagala skupina Brez imena (vod tigrov, volčič Žiga in brat Niko). Sledila je sv. maša z obljubami, kjer smo medse sprejeli 3 nove volčiče, 1 izvidnika in 4 vodnice, ter kaplana Brankota. Nato se je dogajanje prestavilo v kulturni dom. Po kratkem kulturnem programu smo si ogledali film o ustanovitvi in delovanju skavtov v Železnikih. Večer se je zaključil z druženjem in torto oz. več tortami, saj smo jih imeli 11.

Zaključim lahko samo še s tem, da mislim, da je bilo praznovanje uspešno.

Galerija

 

20 letnica 2014
Objavljeno v Steg

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.