PP jesenovanje 2016

Prvi vikend 'krompirjevih' počitnic smo klanovci izkoristili za nepozabno popotniško jesenovanje.
(Prtovč - Ratitovec - Vratni rob - Dražgoše - Železniki)

PP-jevci smo se podali v novo skavtsko leto z nepozabnim jesenovanjem. Začeli smo tako kot se za prave popotnike spodobi – s potepom. V petek zvečer smo se zbrali na Prtovču, od koder smo se najprej povzpeli na Ratitovec. Po vzponu nas je na vrhu nekoliko ohladil močan veter, zato pa smo se v koči lahko takoj pogreli s čajem. Po večerji smo se še dolgo zabavali z igrami, potem pa smo se le odpravili spat.

Zjutraj so se nekateri zbudili že zelo zgodaj in na vrhu čakali na sončni vzhod. Tudi ostali, ki smo raje malce dlje spali, smo se jim potem pridružili in tako smo ga še vsi ujeli. Takrat sta se nam pridružili še Lea in Katarina. Po zajtrku smo nadaljevali pot proti Dražgošam. Na poti smo dobili odlično priložnost za to, da smo se še bolje spoznali, predvsem pa da smo se še bolje povezali med sabo. Da smo si malo odpočili noge, smo si privoščili krajši počitek, ki smo ga izkoristili za pogovor z Bogom. Nadaljevali smo proti Dražgošam in pri tem naredili malo večji ovinek, da smo si lahko še ogledali čudovit razgled z Vratnega roba. Ko smo končno prispeli na cilj, smo bili vsi že zelo lačni, zato nam je Brigita kar doma skuhala makarone. Medtem smo se mi kratkočasili s kartanjem. Po kosilu smo spoznavali klan in načrtovali, kaj bomo počeli v skavtskem letu, ki je pred nami. Zvečer smo si na ognju spekli hrenovke in zaključili dan z večerno molitvijo.

V nedeljo smo v Dražgošah šli k sveti maši, kjer smo tudi sodelovali s petjem. Po maši smo pod cerkvijo zajtrkovali. Preostalih nekaj ur potem smo namenili še načrtovanju našega klanovskega projekta potem pa smo se poslovili in se odpravili domov, peš seveda.

Objavljeno v Za starše, Steg, Objave sl

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.