Potovalni tabor popotnikov in popotnic 2018 - S KRIŽARKO PO KOROŠKEM!

Od 13.-17. avgusta je naš Klan preplul čudovito pokrajino naše prelepe dežele Slovenije, in sicer Koroško. Več o njihovih doživetjih si lahko prebereš v njihovih vsakodnevnih mornarskih dnevnikih ...

Ponedeljek, 13.8.2018

Pišejo: Rebeka, Andrej, Klara

Danes se je klan iz Železnikov odpravil na križarjenje po Koroškem. Ker pot z avtomobilom ni preveč zabavna in razburljiva, smo se odpravili z vlakom. Okoli 12:00 smo prispeli v Velenje. Naši želodčki so bili že pošteno prazni, zato smo si v parku sredi Velenja, ob prelepem razgledu na Škalsko jezero privoščili makarone, prekuhane v škrobu, tunice, smetanco in bučkico. Med tem smo si razdelili tudi dolžnosti in medse povabili našo Beti (voda, brez katere naša križarka ne more odpluti) in Vsemogočnega Kapitana (Bog). Ko smo se najedli, smo odpluli naprej v smeri Mislinje.… Preberi več »

Objavljeno v Objave sl

Zimovanje čete 2016 - Vikingi

V petek, 26. 2. smo se izvidniki in vodnice opravili na zimski tabor v Trboje pri Kranju. Ob 18.00 smo se dobili pred cerkvijo v Železnikih in odšli proti Trbojam. Ko smo prispeli do cilja, smo se razporedili v skupine vikingov in se igrali Vikingivity. Sledila je večerja, ki je bila odlična. Jedli smo zelenjavno juho in nato še okusne palačinke. Sledilo je nekaj bansov in iger, po katerih smo se odpravili spat.

V soboto smo dan začeli z jutranjo telovadbo, nato smo imeli zajtrk. Seveda ni manjkalo Viki kreme na kateri je narisan indijanček in ne viking. Dopoldne smo se najprej razdelili v skupine in odšli po delavnicah. Na eni od njih smo izdelovali bakle, na drugi čelade, na tretji pa smo spoznavali Bi-pija in njegov svet. Nato smo imeli kosilo, po katerem smo se kaj hitro odpravili na orientacijo. Takoj po prihodu v Trboje je sledil krst za novince, potem pa zaslužena večerja z hrenovkami. Po večerji smo dešifrirali sporočilo, na katerem je pisalo, da nas čaka boj z domorodci. In res smo se zvečer, opremljeni z baklami in čeladami odpravili v boj za osvojitev ozemlja. Ozemlje smo zavzeli, domorodce premagali, za konec pa smo izkopali še ščite za na rutko.

Naslednji dan smo spet začeli z telovadbo, sledil je zajtrk. Po tem smo v kvadratu imeli slovesno podelitev skavtskih imen novincem. Tisti, ki smo na lanskem poletnem taboru naredili lakotnika pa smo dobili našitke še za to. Ob deseti uri smo se odpravili k bližnji cerkvi k sveti maši. Tabor smo zaključili z kosilom in pospravljanjem. Mislim pa, da nam bo ta zimski tabor še dolgo ostal v lepem spominu.

Vod Surikat

Preberi več »

05.03.2016 ob 09:14 | Vod Surikat

Voščilo

Voščilo ob božičnih in novoletnih praznikih.
Preberi več »

24.12.2015 ob 13:57 | Akela

ŽŽŽ in SKAVTFEST

Kratek povzetek o dogajanju na Skavtfestu
Preberi več »

02.11.2015 ob 09:57 | Glasni bizon in Modra puma

ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA

Prid'te pogledat!
Preberi več »

24.09.2015 ob 12:01 | Jan Mohorič

Poletni tabor VV

Log pod Mangartom
Preberi več »

24.07.2015 ob 21:28 | Katarina Tolar

12345»
Prikazujem 11-15 od 42